Op 15 maart overleed de moeder van Annette Meerveld. Haar stervensproces duurde zeven dagen. Annette is dag en nacht bij haar moeder geweest en heeft deze dagen als heel bijzonder ervaren. Elke dag hoor je in Blessings een bijzondere getuigenis van een luisteraar. Over een moment in je leven waarop God je heeft gedragen, heeft ingegrepen of je heeft gezegend. Vandaag getuigt Annette hoe God zijn grootheid heeft laten zien in het overlijden van haar moeder. “Nu hoef ik niet meer bang te zijn voor de dood.”

“Mijn moeder was een sterke vrouw, helder van geest. De ene dag was ze nog aan het breien en de volgende dag moest ze zich voorbereiden op haar sterven.” In de zeven dagen dat het duurt voor haar moeder om te sterven is Annette dag en nacht bij haar. En elke dag gebeurde er wel iets bijzonders.

“Mijn moeder was met open armen op weg naar God. Soms vroeg ze: ben ik al overleden? Ze vertelde dat ze Jezus voor haar zag staan op een wolk en dat Hij zei: kom maar bij mij. Ze vertelde me: er zijn mensen die Jezus niet meer volgen, maar Hij volgt hen wel.”

“Soms was ze al in de hemel. En ze kon alleen maar zeggen: het is er ‘heeeeeel mooi’, met lange tonen. Ze vertelde ook over het nieuwe Jeruzalem. Zelfs toen ze bijna geen kracht meer had wilde ze er nog over praten. Ze zag een poort die wijd open staat.”

Het vredige overlijden van haar moeder raakt niet alleen Annette, maar ook mensen om haar heen. “Toen mijn moeder net was heengegaan kwam een broeder haar kamer binnen en zei: wat een vrede is er in deze kamer, dat heb ik wel eens anders meegemaakt.”

Ook na het overlijden van haar moeder blijven de wonderen komen. Annette verteld dat ze tijdens het afleggen van haar moeder heel graag het lied Veilig in Jezus’ armen wilde luisteren. “Mijn mobiel had nog maar 7% batterij. Eén liedje moet wel lukken, dacht ik. Dus ik zette het lied aan en richtte mij op mijn moeder. Toen we een uur later klaar waren realiseerde ik me dat er nog steeds christelijke muziek speelde. Allemaal favorieten van mijn moeder. En op het moment dat ze de kamer uitgedragen werd begon U zij de glorie. Mijn telefoon stond een uur later nog steeds op 7%.”

“Wat een wonder. En wat een voorrecht om hiervan te mogen getuigen. God is heel dichtbij zijn geliefde kinderen. En je hoeft niet bang te zijn voor de dood, want aan de andere kant is Jezus. En Hij wacht op je met open armen.”

Luister hier het gesprek terug: