Eunice spreekt in Brandstof wel vaker met mensen die een boek hebben geschreven, maar niet vaak zijn ze zo jong. Jelmer Visscher (18) kreeg het al vroeg op zijn hart om een boek te schrijven. 

Maandag was Jelmer, die naast schrijver ook spreker en evangelist is, te gast in de uitzending. Daar vertelde hij hoe hij aangeraakt werd door God en hoe zijn boek ‘Vriend van de Almachtige’ tot stand kwam.

Op zijn zestiende voelde hij hoe God vroeg om dit boek te schrijven. Jelmer verbleef voor een cursus op de Betteld en werd geraakt door Lukas 3. “Ik werd bij de eerste verzen gelijk op de kern gedrukt, over waar het werkelijk om gaat. En kreeg toen echt het idee dat God me meenam door Zijn tuin. Dat het niet vanzelfsprekend is dat we zomaar bij God horen. Dat God zegt: Maar wil jij echt bloeien? Want als je niet bloeit, breng je meer schade toe aan mijn Koninkrijk dan dat je er toe doet.”

Hij wil met mensen nadenken hoe je christen wordt. “In het begin ben je een zaadje en kom je in de grond. Wow, denk je. Maar dan komt de winter, de herfst en de zomer. En zoveel mensen zeggen als het herfst is: het is koud, ik kap met christen-zijn. Maar je moet ook de andere seizoenen door om te gaan zien wie je maker werkelijk is. God maakte mij duidelijk dat een boom sterker wordt door de seizoenen heen.”

Kan hij met zijn leeftijd al zulke wijsheid delen? Jelmer laat zich er niet door tegenhouden. “Ik heb ook seizoenen in mijn leven. Het is niet dat dat voor mij pas gaat beginnen als het 30 is. Als ik voor gek word verklaard op school omdat ik christen ben, is dat ook een seizoen voor mij. Mijn koude wintertijdperk. Maar ik weet ook: dán breekt de zon weer door, en mag ik spreken over wie Hij werkelijk is.”

Beluister zijn bijzondere getuigenis:

‘Vriend van de Almachtige’ is te bestellen op de website van Jelmer.