‘God vinden in het gewone’ is de titel van het nieuwe boek van dominee Mirjam Kollenstaart. Ze deelt daarin 52 overdenkingen die ze eerder al een keer uitsprak bij Groot Nieuws Radio. “Ik hoef God niet te zoeken in grote manifestaties, ik moet niet perse naar festivals toe en ik moet Hem ook niet in buitengewone ervaringen voelen. In het gewone dagelijkse ritme van het gezin, in wat ik met Hem meemaak: God was daarin”, vertelt Mirjam dinsdagochtend in De Nieuwe Morgen.

“Als ik met de kinderen bezig was als ze verdrietig waren, dan kropen ze op schoot om troost te zoeken. Daarin voelde ik iets van de liefde die God voor ons heeft, om ons te troosten als wij verdriet hebben. Dat zijn alledaagse situaties die iedereen meemaakt en die je niet perse hoeft op te zoeken”, zegt Mirjam bij Groot Nieuws Radio.

Geloof moet je niet in een apart hokje zetten, vindt Mirjam Kollenstaart. “Dit weekend had ik een dienst in mijn eigen gemeente waarin het ging over muziek. Dan maken mensen onderscheid tussen enerzijds popmuziek en de niet-christelijke muziek en anderzijds de christelijke muziek. Als je hen vraagt: betekent muziek iets voor je geloof? Dan kan het alleen gaan over christelijke muziek. Terwijl er geen onderscheid hoeft te zijn. Natuurlijk zegt christelijke muziek iets heel expliciet over God en geloven, maar dat betekent niet dat er in andere muziek niet ook iets zit waardoor je iets van God ontdekt.”

Het hele gesprek met Mirjam Kollenstaart kun je hier terugluisteren. Haar boek ‘God vinden in het gewone’ kun je bestellen bij Kameel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.

Beeld: Twitter Mirjam Kollenstaart