In Blessings kwam woensdag een speciale boodschap voorbij voor pleeggezinnen, maar ook voor mensen die nog twijfelen om te starten met pleegzorg. “Er is heel veel nood, er zijn heel veel pleeggezinnen nodig in allerlei vormen en maten”, vertelde luisteraar Marrie bij Groot Nieuws Radio. En aan die oproep werd gelijk gehoor gegeven.

Geraakt

Marrie kreeg afgelopen zaterdag aan het eind van een pleeggezinnendag een tasje mee met daarin de oproep op pleegouders te werven, omdat er een groot tekort is aan pleegouders. “Dat raakte me enorm. Er zijn zoveel gezinnen in nood. Niet alleen kinderen, maar ook ouders die door omstandigheden de zorg voor hun kinderen niet kunnen dragen. Je hebt dan anderen nodig die het van je overnemen.”

Zelf zorgt Marry en haar man voor een klein meisje, haar moeder is niet in staat om voor haar te zorgen. Voor alle pleegouders én mensen die er over nadenken om te starten met pleegzorg, vroeg Marrie het lied ‘De Here zegent jou en Hij beschermt jou’ aan.

Bevestiging

Nadat Marrie haar verhaal deed in de uitzending van Blessings, kwam er een whatsapp’je binnen in de studio van Groot Nieuws Radio:

“Lieve pleegmoeder, soms weet je dat God tot je spreekt door iemand anders heen. En dat heb je net gedaan en ons daarmee zo bevestigd in onze keuze om pleegouder te worden. We staan aan het begin van het traject om meerdere pleegkinderen op te vangen, maar we vinden het nog zo eng om echt te beslissen. (…) Gisteren heb ik gebeden of God ons wil leiden en ons pad zo duidelijk wil maken dat ik niet meer twijfel. Jouw blessing, lieve pleegmoeder, kwam rechtstreeks binnen in mijn hart. En ik weet dat het voor mij bestemd was. (…) Ik twijfel niet meer en leg alles in de handen van God, omdat ik nu zeker weet dat dit ons pad is en dat Hij het zal leiden.”

Het hele fragment uit Blessings kun je hier terugluisteren.

Beeld: Unsplash