In elk seizoen van het leven is er wel iets te vieren, zegt Alinda Bol, schrijfster van het boek ‘Vier het leven’. Dat betekent dat er ook iets te vieren is als de minder mooie dagen komen. Zelf verloor Alinda haar liefde van haar leven. “Toch kon ik in die dagen wel iets iets positiefs zien”, vertelt Alinda dinsdagochtend in Bij Jorieke. “Ondanks het verdriet waren er momenten dat we gelachen hebben.”

Alinda schreef het boek ‘Vier het leven’ waarin ze een zonnestraal voor elke dag geeft. Het boek kun je bestellen op Kameel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Mindset

Is het vieren moeilijker als je in de herfst of de winter van je leven komt? Alinda: “Ik denk het niet. Het is je mindset denk ik: kies je voor het positieve of niet? Je kunt ervoor kiezen om te genieten van de hele kleine dingen. Ik kreeg net een heerlijk kopje koffie van je, daar geniet ik meteen van. Ik denk dat als je ouder wordt ook meer kan vieren. We hebben een mevrouw in de winkel die alleen is, geen kinderen heeft. Haar man is overleden. Eigenlijk heeft ze alle reden om te klagen, maar ze zegt: omdat ik geen kinderen heb, kan ik moeder zijn voor heel veel andere kinderen. Zo mooi!”

Verdriet

Na het verlies van haar man Jaap kon Alinda het daglicht tijdelijk niet verdragen. Ze hoorde de vogels niet meer fluiten en met vieren was ze destijds niet bezig. “Toch kon ik in die dagen iets positiefs zien. Ondanks het verdriet waren er momenten dat we gelachen hebben. Na dit verlies had ik niet gedacht dat er ooit een nieuwe liefde zou komen. Wat ik met Jaap had, was zo bijzonder. Ik dacht: ik ga niet voor minder, maar ik vond een tweede grote liefde!”

6 februari

Op de dag van de uitzending van Bij Jorieke staat er in het boek van Alinda een stukje over Gods onvoorwaardelijke liefde. “Ik ben er heel lang mee bezig geweest, ik heb onderzoek gedaan en allerlei bronnen erbij gepakt. Waar ik achter ben gekomen, is dat wij kinderen van Hem zijn. We mogen Hem papa noemen. Die onvoorwaardelijke liefde gaat ons verstand te boven. Als je gaat beseffen dat het allemaal genade is… Hij houdt zoveel van ons! Wauw!”

Beeld: Facebookpagina Alinda Bol