Moet ik een elektrische auto rijden om duurzaam te zijn? Het is een vraag die autoverkoper Herman van Muijlwijk regelmatig krijgt van klanten in zijn showroom in Schelluinen. Het korte antwoord is: nee. “De benzine-auto kan soms ook wat meer op z’n plek blijven staan, door – dat klinkt gek uit mijn mond – op korte afstanden wat vaker de fiets te pakken”, zo vertelt hij in een nieuwe aflevering van de podcast Het Groene Pad.

“Op korte afstanden vervuilt de auto het meest. De vraag gaat breder dan alleen een elektrische auto: ja of nee”, vertelt de autoverkoper. “Het nadenken over de rit die je gaat doen, is die nuttig en kan het ook niet anders, die vraag moeten we ons allemaal bewust blijven stellen. Om zo beter om te gaan met de middelen die we tot onze beschikking hebben.”

In deze podcastaflevering test presentator Lukas Kramer ook een deelauto van de Kenhem Community in Ede. Buurtbewoners delen met elkaar een elektrische auto, waarbij je betaalt voor het gebruik en de afstand die je aflegt.

Luister hier de podcastaflevering.

De podcastserie Het Groene Pad is te vinden op het podcastkanaal Groot Nieuws Radio, waar ook andere series en afleveringen te luisteren zijn. Abonneer je via Apple Podcasts, Spotify of Soundcloud.

Beeld: Groot Nieuws Radio