‘Het gaat binnen zo’n samenwerking allereerst over een muzikale band. Je werkt nou eenmaal met de ene persoon gemakkelijker samen dan met de ander. Dat heeft niets met niveau te maken, maar je spreekt toch op een bepaalde manier dezelfde taal.’ In ’t Heerlijk Loflied probeerde André van Vliet onder woorden te brengen wat in essentie de onderlinge band is tussen de vier muzikanten van ‘4Friends’ (André van Vliet, Johan Bredewout en Arjan & Edith Post).

“Op de een op ander manier kom je steeds weer bij elkaar terug. Je begrijpt elkaar. Als je ergens in een muziekstuk onderweg bent en er komt een vertraging aan, dan kan één blik al genoeg zijn om te snappen wat de ander gaat doen. Ten tweede heb je dan natuurlijk de vriendschappelijke band en ten derde dan ook toch eenzelfde soort kijk op ‘waar staan we in de muziek, wat is onze plek. Maar het is bovenal de muziek die ons bindt.”

Je kunt het gesprek met André van Vliet hier terugluisteren.

In ‘De Muziekstandaard’ besprak Rineke de Wit een zegenlied van de Choir Company Sisters, die tegenwoordig als Sisters Vocal Group door het leven gaan.”

Je kunt dat gesprek hier terugluisteren.