Zoals je misschien al weet, breiden we ons assortiment uit met een nieuw online-themakanaal. Vanaf 17 mei kun je online luisteren naar Groot Nieuws Radio Blijde Klanken. Directeur Wilfred Hardeman is zaterdag te gast bij Hans in ’t Heerlijk Loflied om hier meer over te vertellen.

Op het nieuwe kanaal zenden we voor een groot deel van de dag non-stop kerk- en koormuziek uit. Maar ook gepresenteerde programma’s Wens, ’t Heerlijk Loflied en Een Goede Zondag komen hier voorbij. Je kunt naar het kanaal luisteren via het internet; bijvoorbeeld onze app, de website of een internetradio.

Waarom doen we dit?

De afgelopen vijftien jaar hadden we een uur per dag ruimte voor koor- en kerkmuziek. Met dit nieuwe kanaal verhogen we dat naar maar liefst 24 uur per dag. Het waarom van dit nieuwe themakanaal begint bij de kern van Groot Nieuws Radio, vertelt Wilfred: “We willen heel graag de liefde van Jezus uitdelen via de radio. Daarin is muziek een heel belangrijk onderdeel. We zien echt dat het impact heeft. Muziek is er op de blijde momenten, maar ook op momenten van afscheid. In de muziek die we draaien, speelt geloof een belangrijke rol. Dat zien we in de gospelmuziek, maar ook in de koor- en kerkmuziek. Deze muziek waarderen veel van onze luisteraars.”

Regelmatig kregen we de vraag of we deze muziek niet vaker konden draaien. Een uurtje per dag is te weinig, concludeerden wij daaruit. Daarom willen we de koormuziek een podium geven. Maar deze muziek ligt ook ver af van de moderne muziek, die we ook draaien. Dat is de reden dat we kiezen voor een speciaal, online station.

Wat ga je horen?

Achter de schermen werken we hard aan het nieuwe station. Kerk- en koormuziek staat dus centraal, maar wat moeten we ons daar precies bij voorstellen? De muziek die je gaat horen komt uit Psalmen en gezangen, maar ook uit zangbundels als Joh. de Heer, Glorieklokken en Opwekking. Nieuwe muziek die uitkomt, maar ook de pareltjes uit het verleden komen voorbij.

De koren die je in Wens en ‘t Heerlijk Loflied hoort dus, maar dan 24 uur per dag.

Luister nu al naar Groot Nieuws Radio Blijde Klanken

Vanaf 17 mei is het kanaal live, maar via de app kun je er al naar luisteren! Vanaf dinsdag kan je de Groot Nieuws Radio app updaten, vanaf dan staat het kanaal er bij. Tot de officiële start draaien we er alleen muziek en daarna gaan we écht van start. Dinsdagavond om 20:00 uur is er een feestelijke lancering op het kanaal.

We wensen je alvast heel veel luisterplezier!

Beluister hier het gesprek: