‘Kom Tot Het Feest’… de titel van dit album geeft al aan dat er wat te vieren viel in Dedemsvaart. Het Christelijk Mannenkoor Asaf bestond in 2013 60 jaar en dat werd gevierd met een twintig liederen tellend album, dat in de Grote of St. Stephanuskerk van Hasselt werd opgenomen.

Op het album is een bruisende variatie aan geestelijke liederen te horen. Van ‘Wees Stil Voor het Aangezicht Van God’ naar ‘De Hemelen Roemen’, van ‘Kom Tot Het Feest’ naar ‘Sanctus’ en van ‘Wat De Toekomst Brengen Moge’ naar ‘Psalm 105’, daarbij gebruik makend van een breed palet aan arrangeurs.

Op het album wordt het koor begeleid door organist Harm Hoeve, pianist Jorrit Woudt, fluitist Kees Alers en trompettisten-duo Arjan & Edith Post. Sopraan in diverse liederen is Judith Sportel.

Het koor staat sinds 2010 onder leiding van dirigent Peter Bos, die daarmee Jan Zwanepol verving, die dat jaar overleed. Als gebaar van dankbaarheid aan hun vorige dirigent werd het eerste exemplaar van het album tijdens de CD-presentatie op 2 november 2013 aan de wedewe van Jan Zwanepol overhandigd.

Beeld: Facebook Christelijk Mannenkoor Asaf Dedemsvaart