“Zij presenteren de boodschap op een frisse, nieuwe manier die prettig in het gehoor ligt. En ik geloof dat het een aanpak is die het hart raakt.” In ‘t Heerlijk Loflied vertelde de Canadese dirigent Herman den Hollander graag gebruik te maken van de liederen van Marco den Toom, Henk van der Maten en Johan Bredewout. “Ik ben onder de indruk van de manier waarop deze mannen hun talenten in dienst van God stellen en ik wil hen graag helpen hun muziek uit te delen. En ik zie dat zowel mijn koorleden als het publiek dol is op die liederen.”

Aanleiding voor het gesprek waren de Kerst-CD’s ‘A Christmas Blessing’ en ‘Beautiful Star Of Bethlehem’ van The Hosanna Choir. Bovendien werd er in de uitzending gesproken over Den Hollanders Nederlandse roots en de Canadese koorcultuur. Het hele gesprek kun je hier terugluisteren.

In de rubriek ‘De Muziekstandaard’ vertelde Marco den Toom over de oorsprong van zijn Psalm 122-arrangement (‘Dat verzon ik op het strand’). Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Groot Nieuws Radio