Er komt een nieuw programma met koor- en samenzang op SBS6. Vanaf 4 december kun je elke zondagmorgen meezingen met het programma Muzikale Klanken. Arjan Huizer is organist, pianist én een van de initiatiefnemers van het nieuwe programma. In ‘t Heerlijk Loflied vertelt hij meer over het initiatief aan Hans.

Als fan van Nederland Zingt, merkte Arjan dat traditionele koor- en samenzang minder plaats krijgt op de Nederlandse televisie: “Toen ontstond de gedachte of wij dit konden gaan aanvullen. En dat kon!”

Muzikale mix

Het programma is gevuld met koormuziek, samenzang en instrumentale intermezzo’s. Arjan vertelt hoe de eerste uitzending eruit gaat zien: “In de eerste uitzending zien mensen onder andere een opname van de samenzangavond die we op 5 november hebben gehad in de Laurenskerk van Rotterdam. De bedoeling is dat we verschillende opnames door elkaar heen mixen. Je gaat een Psalm horen en een Johan de Heer lied, maar ook een muzikaal intermezzo. Met die mix proberen we een zo breed mogelijke doelgroep aan te spreken.”

Donateurs

Het programma heeft nu één seizoen met acht afleveringen. Dit begin is bedoeld als een kennismaking met het programma: “Het kan veel groter worden, als we dat met z’n allen willen. Uiteindelijk moet het programma zichzelf draaiende kunnen houden. We hebben heel hard donateurs nodig. Het is geen commercieel initiatief, maar het is de bedoeling wat het van en voor de doelgroep is. Het programma wordt ook namens een culturele anbi stichting. Mensen kunnen donateur worden en op die manier het programma mogelijk maken.”

Luister hier het hele gesprek terug: