Door de coronacrisis moest ook het The Passion op het laatste moment aangepast worden. In plaats van een live-uitzending vanuit Roermond, brengen omroepen EO en KRO-NCRV deze donderdagavond een speciale editie van The Passion op NPO1 met daarin de hoogtepunten van de afgelopen tien jaar. Met het thema ‘Geef mij nu je angst’ willen de makers in deze tijd meer dan ooit het verhaal van hoop vertellen.

Virtuele processie

EO-presentator Anne-Mar Zwart doet donderdagavond verslag van de virtuele processie bij het verlichte kruis. “De processie lijkt op de processie zoals we die kennen. He tenige verschil is dat ik niet met een verlicht kruis door de stad loop met allemaal mensen. Dat gaat dit jaar natuurlijk niet. Wat ik wel ga doen is de verhalen horen van mensen die virtueel meelopen. Waarom loop je mee? Wat is je verhaal? Dit jaar vragen we ook: wat is jouw angst en wat is jouw hoop? Deel dat met ons! Ik hoop dat we dit jaar een veel openhartigere editie krijgen dan ooit tevoren.”

Meezingen

De makers hebben onderzoek gedaan naar wat de meest favoriete nummers zijn van 10 jaar The Passion. Die nummers komen donderdagavond terug in de uitzending. Het slotlied wordt ‘Geef mij nu je angst’ en wordt meegezongen door mensen uit heel Nederland. “Op thepassion.nl kun je het zelf inzingen en zelf meedoen aan The Passion. Aan het eind van de uitzending hebben we één grote compilatie van allemaal mensen in Nedelrand die dat gaan zingen met elkaar.”

Het hele gesprek met Anne-Mar Zwart kun je hier terugluisteren. The Passion is donderdagavond vanaf 20:30 uur te zien bij de EO/KRO-NCRV op NPO1.

Beeld: EO/KRO-NCRV