Dolf van de Vegte, directeur van Family7, is vrijdag op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Aanstaande donderdag wordt hij in besloten kring begraven. “We willen voortzetten wat Dolf heeft achtergelaten. We gaan ons inzetten voor de missie en visie die Dolf voor ogen had met de zender. Dat werk gaan we voortzetten”, vertelt Marco van Eijk van Family7 bij Groot Nieuws Radio.

De manier waarop Dolf van de Vegte leiding gaf aan het team van Family7 was gebaseerd op een vertrouwensrelatie met God. Zijn lijfspreuk is ‘God is goed’, woorden die hij ook op de dag van zijn overlijden zou hebben uitgesproken.

Focus op God

Dolf was al geruime tijd ziek. Hoe ging hij daarmee om en wat deelde hij daarvan met zijn collega’s? “Vooral het vertrouwen op God, hoe erg de ziekte ook kan zijn”, vertelt Marco. “Hou je focus op God. Zijn enige hoop was ook op God.” Volgens Marco van Eijk maakte Dolf van de Vegte zijn keuzes samen met God, maar ook met de artsen. “We hebben een God van genezing en wonderen. Maar hij was ook onder behandeling. Op die manier maakte hij keuzes, in overleg met de oncoloog. Het is beiden: bidden voor een wonder en op God vertrouwen, maar ook bidden voor de artsen, dat ze hem de juiste richting mogen geven.”

“Zijn stoel is nu leeg, dat is wel raar”, vertelt Marco van Eijk. “We gaan zijn aanwezigheid in het bedrijf missen. (…) De situatie bij Family7 is heel stabiel. Hij heeft een financieel gezond bedrijf achtergelaten met een goedfunctionerend MT, daar ligt nu ook de dagelijkse leiding.”

Dienst

De afscheidsdienst van Dolf van de Vegte wordt donderdag live uitgezonden bij Family7. Op de website van de zender is een condoleanceregister geopend. Afgelopen weekend tekenden ruim 1200 mensen het register.

Het gesprek met Marco van Eijk kun je hier terugluisteren.

Beeld: Family7