Michael W. Smith was deze maand in het land om twee drukbezochte concerten geven. Hans van Vuuren sprak hem voorafgaand aan het concert in Veenendaal. “Elke avond als ik speel, check ik mijn hart. Wat is mijn motivatie en wat is mijn houding? Ben ik de grote rockster of zijn we in een grote woonkamer waar we samen zijn en samen liederen zingen”, vertelt Michael W. Smith.

Vlinders

Veel mensen zullen vlinders in hun buik voelen als ze naar een concert gaan van Michael W. Smith. Hoe is dat voor hemzelf? “Het is oké, het is wat het is. Ik ben ook opgegroeid met vlinders in mijn buik toen ik The Beatles zag. Hoe mensen zich voelen kan ik niet veranderen, maar ik kan wel naar mijn fans toegaan niet als een rockster, maar wel dat ik om ze geef. Ik hoor vaak verhalen dat liederen levens hebben gered. Dat is mijn hele carrière waard.”

Roeping

Volgende maand wordt Michael W. Smith 61 jaar. Wat is zijn motivatie om steeds weer het podium op te gaan? “Het is een roeping op mijn leven”, vertelt hij. “We zijn allemaal gemaakt om iets te doen, we hebben allemaal een lievelingsplek. Mijn lievelingsplek is om mijn vingers te bewegen op een keyboard en leven te brengen aan het publiek dat komt. Ik wil hoop en Jezus brengen, dat is genoeg om me te motiveren.”

Fragment 1: Live performing

Fragment 2: Vergelijking met generatiegenoten

Fragment 3: Nieuwe generatie en social media

Fragment 4: Fans & John Williams

Fragment 5: Sorry for Ahoy

Fragment 6: Hands Of Providence

Beeld: Events4Christ