In december staan de kerstconcerten van Sela weer gepland. De band was te gast in Backstage, waar ze vertelden over de aankomende tour. En natuurlijk was Mirjam Kerkhof er ook bij: sinds juni de nieuwe zangeres van de band. Ze vertelde over hoe ze haar beginperiode bij de band heeft ervaren. “Ik vond het fijn om eerst een connectie met de band te maken.”

“Bij Sela voel ik me als een vis in het water. Je hebt echt een connectie met de mensen, en dat is bijzonder. Wat ik als zangeres kan brengen is mijn relatie met God, hoe ik Hem ken en hoe ik Hem heb ervaren. Ik heb me de afgelopen tijd heel rustig en ontspannen gevoeld en ik heb me in alle rust kunnen voorbereiden op de concerten.”

Verdiepen

“Er zijn veel onderwerpen waar ik nog over zou willen zingen. Van veel thema’s word ik enthousiast. Mensen zijn toe aan iets nieuws zo nu en dan, en dan is het mooi om ook iets nieuws te kunnen leveren. Ik vind het vooral belangrijk dat de tekst spreekt, en dat wil ik dan laten landen en ik kijk hoe het op mijn eigen leven slaat. Op die manier verdiep ik me in de teksten van nummers.”

God groot maken

Hoe was de overstap van Reyer naar Sela voor Mirjam?  “Voor mij was die stap niet zo groot. Er zijn veel mensen die dat aan mij vragen. Maar wat ik doe is precies hetzelfde: samen met mensen God groot maken doormiddel van muziek. En de stijl van Sela past daar goed bij.”

Beeld: Facebookpagina Sela