Zanger Christian Verwoerd is een veel gehoorde gast in Backstage. Sinds 2009 is hij al vaak te horen geweest in de radio-uitzendingen met presentator Hans van Vuuren. Vaak staat er dan een nieuw album op stapel. Ook deze keer is dat het geval. Op 26 november komt Christians nieuwe album Mijn Zekerheid uit.

Christian vertelt uitgebreid over zijn album en de muziek die hij maakt. Zo vertelt hij dat het album in de afrondende fase zit. “Het is nog een kwestie van de mixen finetunen, masteren en dan gaat het naar de drukker. Er moet niks meer worden opgenomen.”

Bijbel als uitgangspunt

Christian brengt al sinds 2009 muziek uit. Hoewel hij zijn oudere albums niet vaak meer luistert, is hij nog steeds wel te spreken over de inhoud. “Het zijn liedjes die ik vandaag de dag nog steeds zou kunnen schrijven.” Er is dan ook een duidelijke lijn te bespeuren in alle uitgaven van Christian. “Ik geloof dat ik dicht bij de Bijbel moet blijven, want wat daarin staat is in ieder geval juist. Ik houd me minder bezig met de gevoelens daar omheen.”

Twee nummers

Dicht bij de Bijbel blijft Christian met zijn liedje Jezus Onze Messias. “Het klinkt op het eerste gehoor als adventslied, maar dat is het niet. Het draait veel meer om de verwachting dat Jezus terug zal komen.” Ook het lied Wat Echte Liefde Is wordt gedraaid in de uitzending. Het is een lied over liefde, Christian omschrijft het niet als een traditioneel liefdeslied. “Het draait om het kiezen van de juiste weg, ook al kan die moeilijk zijn. Je kunt dan al heel snel de link naar liefde leggen, omdat je andere mensen blij kunt maken door iets te doen waar je tegenop ziet.”

Concerten

Bij het album hoort ook een serie presentatieconcerten. Er zijn nog geen kaarten te bestellen, aangezien de data nog niet vaststaan. Maar dat vindt Christian geen probleem. “Ik geloof dat er veel meezingers op de cd staan en hoop dat als we de concerten houden de bezoekers de liedjes al zullen kennen.”

Luister het gesprek terug: