De gasten die woensdagmiddag te horen waren in Backstage hoefden niet van ver te komen. Kees Kraayenoord en Chrissy-Anne Lammers van Mozaïek Worship namen plaats in de studio. Ze kwamen vertellen over hun nieuwe album: ‘Nieuw Leven’.

De nieuwe plaat is al een tijdje geleden opgenomen tijdens de Mozaïek conference. Alle Mozaïek gemeentes kwamen hier samen om te aanbidden en seminars te volgen. De plaat is bewust daar opgenomen, zodat je echt het geluid van de kerk in de muziek hoort. Dat hoor je onder andere in de nummers ‘Allesomvattend’ en ‘Nieuw Leven’ die ook op Groot Nieuws Radio gedraaid worden.

Nieuwe generatie

Kees Kraayenoord is misschien wel het meest bekende gezicht in de Mozaïek Worship band. Chrissy-Anne vertelt wat de invloed is van de bekende christelijke zanger in de band: “Kees vertelt over zijn visie en gevoel, hij brengt over waarom we doen wat we doen. Het draait niet om Kees, we leren gewoon allemaal van elkaar. Het gaat niet alleen om de worshipleader, maar om het team. Dat is de charme van Mozaïek Worship.”

Een Mozaïek Worship plaat zonder Kees Kraayenoord, kan hij zich dat zelf voorstellen? “Ja, absoluut! Dat is de visie, dat wil ik. Er is voor mij geen enkele twijfel. Natuurlijk is het bitterzoet, want muziek maken en schrijven blijft mijn passie. De dag gaat komen dat een nieuwe generatie op onze schouders zal staan.”, zo vertelt Kees Kraayenoord.

Jezus in de ogen kijken

Ook wordt er gesproken over persoonlijke ervaringen met God. Zo was er een moment wat Chrissy-Anne nooit meer zal vergeten. Jaren geleden deed ze een bijbelschool en daar kreeg ze een beeld van God. In het beeld werd ze meegenomen door Jezus in een soort kasteel naar een troonzaal. In de troonzaal zat God die zich vertoonde als een fel licht en ze mocht dansen met Jezus. Dit beeld heeft een grote indruk achtergelaten, iets waar ze nog regelmatig aan denkt. Ook tijdens de momenten van worship: “God vulde de zaal met zijn aanwezigheid.”

Benieuwd naar het hele gesprek? Terugluisteren kan hier.