Hanne de Vries stond tijdens de Digitale Pinksterconferentie nog samen met Jannica van Barneveld op het podium. De woensdag erna schoof hij aan bij Hans van Vuuren in Backstage. Ze spraken onder andere over de vrijheid die de stichting Love Revolution hem als artiest geeft: “Ik ervaar vanuit de stichting veel meer de kern van wat ik doe.”

Love Revolution

Hanne is inmiddels tien jaar fulltime artiest. “Dat begon als een roeping om aanbidding te leiden, en dat wordt op een gegeven moment te technisch, commercieel en zakelijk.” De stichting Love Revolution moet ervoor zorgen dat concerten mogelijk worden op plekken waar mensen hier weinig toegang toe hebben. En dat kan zijn in Rusland, India, maar ook in eigen land, zoals Limburg.

“Je wordt zo minder afhankelijk van kaartverkoop. Met de stichting erachter heb je meer mogelijkheden om te kijken waar je naartoe wilt, in plaats van naartoe móet. Dat is een heel andere mindset.” Het is een stichting als vele andere, met grote en kleine donateurs die deze missie willen steunen. “Dit voelt als iets nieuws. Ik vermoed dan ook dat ik voorlopig nog wel muziek blijf maken.”

De tuin in

Samen met Jannica heeft Hanne een creatieve manier gevonden om na 1 juli toch weer op te treden, namelijk met de Zomerse Tuintour. “Buiten kan er veel meer, dus besloten we de tuinconcerten te organiseren. We spelen zoveel als onze agenda’s toelaten.” Iedereen met een tuin kan zich bij Hanne en Jannica melden. “Maar je moet wel een beetje ruimte en privacy hebben om je gang te kunnen gaan. Het loopt best goed, we hebben vooral mensen met een boerderij achteraf waar we gaan spelen.”

Luister hier het hele gesprek met Hanne de Vries terug:

Beeld: Facebookpagina Hanne de Vries