Een mooie primeur deze woensdagmiddag in het programma Backstage. Officieel komt het nieuwe lied Hard Geslagen, Vastgenageld van Sela pas over twee weken uit, maar Hans mocht ‘m nu alvast draaien. Een prachtig lied dat we deze Lijdenstijd voor Pasen nog regelmatig op de zender zullen laten horen.

Tijdens eerdere Paastours gebruikte de band al een korte versie van Hard Geslagen. Vastgenageld voordat er een minuut stilte was gedurende een concert, vertelt zanger Frans Korpershoek. “Het is een heel intens lied.  Het is eigenlijk niet door ons geschreven, het is al 200 jaar oud. Harold ten Cate heeft voor ons een Nederlandse tekst gemaakt. We kunnen niet wachten om de complete vorm van het lied te laten horen.”

“Als Sela houden we van de diepte ingaan met de beleving van Pasen. Dit lied is een heel rauw Paaslied. We vinden het belangrijk om dit naar buiten te brengen, ondanks dat het al zo oud is, omdat het een hele pure, rauwe vorm laat zien van wat Jezus heeft doorgemaakt. Daardoor wordt het wonder van de opstanding alleen groter!”

Benieuwd naar Hard Geslagen, Vastgenageld? Vanaf nu is dit nieuwe Sela-lied opgenomen in de playlist van Groot Nieuws Radio. In de uitzending van Backstage van 10 maart 2021 rond 15.15 was het lied voor het eerst te horen.

Update 24 maart: Hard Geslagen, Vastgenageld is nu officieel uit. Bekijk de clip hieronder.

Beeld: Sela