Backstage bestaat 10 jaar! Dat werd op 24 november gevierd met een speciale jubileumuitzending. Te gast waren zangeres Larissa en pianist Jan Willem van Delft. 

Tijdens de jubileumuitzending van Backstage werd Hans in zijn presentatie ondersteund door collega en muzieksamensteller Nando Kok. Naast de taart en vele felicitaties van artiesten was er ruimte voor terugblikken. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Larissa en Jan Willem. Op verzoek van Hans speelden zij ook twee covers van Amy Grant en Ralph van Manen.

“In de periode waar artiesten nu doorheen gaan, is het maar goed dat een platform als Backstage daar ook aandacht aan geeft”, vertelt Nando tijdens de uitzending.

Larissa benoemt dat Hans er goed in is om gasten op hun gemak te laten voelen. “In het begin dacht ik: radio, dat is niks voor mij, veel te spannend. Maar jij weet artiesten op hun gemak te stellen en echt de vragen te stellen waar ze iets over hebben te vertellen. Dat je net even dat laagje dieper gaat. In tegenstelling tot standaard vragen die ik op andere plekken krijg. Dat kan zeker een verschil maken.”

Jan Willem denkt dat dit komt doordat er onderlinge waardering is. “Wij hebben voor jou als programmamaker en muziekliefhebber waardering, en jij voor ons als vakmensen in de muziek. Daardoor zorg je voor een gespreid bedje en een gelijkwaardig niveau in het gesprek. Dan voel je ook als muzikant en artiest dat je serieus wordt genomen.”

Beluister hier de uitzending terug: 

Ter gelegenheid van 10 jaar Backstage werd ook een speciale podcast-uitzending gemaakt, beluister deze hier.