Met de avondlockdown die op 28 november inging zagen veel artiesten hun kersttour wederom in het water vallen. In Backstage vertelde Liesbeth Koedoot hoe de band Lev hun concertreeks heeft omgegooid. “Twee dagen hebben we gebaald, toen zijn we gaan kijken hoe we er toch nog iets van konden maken.”

Onder de huidige maatregelen is het gelukkig wel mogelijk om ‘s middags concerten te geven. De oorspronkelijke optredens in de avond zijn geannuleerd, maar op zaterdagmiddag 9 en 18 december staat de band tóch voor een (corona-proof) volle zaal. Daarnaast wordt het concert van 9 december opgenomen zodat het een week later ‘s avonds als videoconcert vanaf de bank mee te beleven is, vertelt Liesbeth. Het was wel even schakelen voor de band, een concert ‘s middags in plaats van ‘s avonds. “Ergens voelt je het ‘s avonds wel gezelliger of zo. Maar nu alles gepland is, is het echt een programma dat we leuk en mooi vinden. Alleen het tijdstip is anders.”

De tour heeft de titel ‘Onzichtbare armen’ meegekregen. Het nummer van de band is niet specifiek een kerstlied. “Het is een lied van hoop. Dat willen we met deze kersttour meegegeven. Iedereen heeft moeilijke jaren achter de rug met het hele corona gebeuren. We willen hoop brengen. Kerst past daar ook bij. God maakt zichzelf zichtbaar door Jezus, en dat past weer bij het liedje Onzichtbare Armen. Tijdens het concert willen we echt verhalen en liederen van hoop delen.”

Voor de middagconcerten en natuurlijk het videoconcert zijn nog kaarten beschikbaar via True Tickets.

Luister het gepsrek met Liesbeth hieronder.