Elly en Rikkert Zuiderveld geven op vrijdag 15 mei hun allerlaatste concert. Niet met publiek in een zaal, maar vanwege de coronacrisis via een livestream. Reden om dat laatste concert nu aan te kondigen is de gezondheidssituatie van Rikkert. “Een tour zit er gewoon niet meer in, als die verplaatst wordt naar ná de corona”, vertelt Elly vrijdag in Backstage bij Groot Nieuws Radio.

“Rikkert heeft last van duizelingen. Dat heeft hij al een poosje en het gaat niet over. Alles is al gedaan, er is van alles geprobeerd, hij heeft scans gehad, maar ze kunnen de oorzaak niet vinden, terwijl het probleem wel blijft. Hij kan zo ineens een duizeling krijgen en dan moet hij gaan zitten. Eén optreden kunnen we dat nog wel doen, het geeft dan niet als hij gaat zitten. Maar een stuk of tien achter elkaar, dat zit er niet meer in”, aldus Elly Zuiderveld.

Het laatste concert wordt live uitgezonden vanuit theater Veluvine in Nunspeet. Publiek kan een kaartje kopen en vanuit huis meegenieten van de nummers van Elly en Rikkert. Achteraf krijgen ze een live-dvd thuisgestuurd. De beslissing dat het laatste concert nu gepland staat, geeft rust bij het muzikale echtpaar. “Jazeker, vooral bij Rikkert, voor hem heeft het wel rust gebracht”, vertelt Elly.

Het hele gesprek met Elly Zuiderveld kun je hier terugluisteren.

Elly & Rikkert in Backstage

Altijd al willen weten wat de verhalen zijn achter de liedjes van Elly en Rikkert Zuiderveld? Hans van Vuuren sprak uitgebreid met ze over verschillende liedjes uit hun repertoire van de afgelopen 50 jaar. Al die verhalen kun je hier terugluisteren.