Op Aswoensdag kwam de single ‘Ga naar Hem’ uit van zanger Lars Gerfen: een bewust gekozen datum. De veertigdagentijd is een thema dat hem bezighoudt. “De veertigdagentijd is geen vastencompetitie, maar echt een periode om naar God toe te gaan.”

In Backstage vertelt de katholieke zanger over zijn nieuwe single ‘Ga naar Hem’. Naar verwachting komt zijn nieuwe album ‘Allerbinnenste’ eind maart uit.

Podcast

Ook maakt hij een gelijknamige podcastserie in de veertigdagentijd. “Het is best veel werk, maar wel leuk”, vertelt Lars enthousiast. “Ik kan gewoon praten en iets meer van mezelf laten zien.” De podcast duurt de gehele veertigdagentijd: zes maandagen lang gaat hij iedere week langs bij een andere artiest.

Op de vraag van Hans of hij ook doorgaat na de Veertigdagentijd, antwoordt Lars dat hij het nog niet zo goed weet. “Het kan naar meer smaken, dat weet ik nog niet.”

Veertigdagentijd

“De katholieke kerk heeft een aantal handreikingen over de veertigdagentijd, maar je bekijkt het voor jezelf”, zegt Lars. De inhoud laat hij bij zichzelf, dat is voor hem te persoonlijk. “Elk jaar maak ik andere keuzes. Met de kinderen probeer ik het ook mee te nemen. Gebed, vasten en aalmoes geven.” Zo gaan volgens Lars sommige dingen hand in hand. “Meer tijd in gebed betekent automatisch minder TV of Netflix.”

Album

Van het nieuwe album zijn er al een aantal singles uitgekomen en zijn laatste nummer ‘Ga naar Hem’ kwam uit op Aswoensdag. Lars noemt deze bewust gekozen datum een mooie markering. “De veertigdagentijd is geen vastencompetitie maar echt een periode om naar God toe te gaan. Natuurlijk ga ik altijd naar Hem, maar deze tijd is daarvoor wel een reminder.”

Luister het hele gesprek in Backstage hieronder terug: