De afgelopen twee weken presenteerde Eunice het programma Blessings. Na alle verzoekplaten van luisteraars, heeft ze nu zelf een plaat voor jou.

Grote kans dat je hem op een warme zomeravond bewondert: de maan. En grote kans dat je gedachten naar de maker van die maan gaan. Als je christelijk bent opgevoed, zoals ik, ben je haast zo geprogrammeerd. Maar ik vind dat ook waardevol. Het maakt je bewust van het wonder dat de Persoon die de maan gemaakt heeft, jou ook adem geeft.

De maan is er elke dag en toch is het de moeite waard om er naar te kijken en je gedachten over te laten gaan. Ik denk dat het een verwijzing naar de Maker zelf is. God is er ook altijd, maar we zien Hem niet. En je bent je de ene keer meer bewust van Zijn aanwezigheid, dan de andere keer.

Een nummer dat hier precies bij past, is het prachtige Maker of the Moon van Elle Limebear.
Sowieso is haar muziek een dikke tip, maar in dit nummer zingt ze:
Hello Maker of the moon
Your creation has inspired my every move
You’re the science in the stars
There is beauty, there is fire in Your eyes

Oneindig groot en toch dichtbij

Een enorm grote God, maar tegelijkertijd zo dichtbij. In een interview bij de EO zegt Elle Limebear daar ook wat over: ‘Mijn nummer Maker of the Moon gaat over mijn kinderlijke verwondering naar God toe. Als kind vroeg ik mijn moeder weleens: kent God écht alle haren op mijn hoofd? Weet Hij echt het aantal? Die verwondering is nooit verdwenen. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de oneindigheid en tegelijkertijd het intieme van God. Dat is waar dit nummer over gaat: mijn bewondering dat de maker van de maan, Degene die zó machtig is dat Hij een storm kan laten liggen met Zijn stem, geïnteresseerd is in mij en zo dichtbij mij is. Dat is zo bizar dat ik daar met mijn hoofd eigenlijk niet bij kan.’

Zo’n groot wonder

Door dit interview kwam ik er achter dat haar favoriete zin uit het nummer dezelfde is als die van mij. Het is de allerlaatste zin van het nummer. En dat vind ik ook zo mooi, want het nummer gaat helemaal over de grootheid van God en eindigt dan met: ‘You were there when I was in my mother’s womb’. Oftewel, U was erbij toen ik nog in mijn moeders buik zat. Dat is minstens zo’n groot wonder als het maken van de maan, als je het mij vraagt.

Zo, genoeg om een hele zomer over na te denken toch? Of om gewoon stil van te worden, of God voor te bedanken. Kies zelf maar.

Geniet van alle mooie zomeravonden!

Je kunt het nummer luisteren op YouTube of Spotify.