Op Hemelvaartsdag lanceerde Stichting Opwekking een nieuw lied ‘Hoop in leven en dood’. Je kan het lied onder andere kennen van Shane & Shane (van het album The Worship Initiatieve, Volume 20), maar nu is er dus ook een Nederlandstalige versie dankzij initiatiefnemer Harold ten Cate, één van de vaste vertalers van Opwekkingsliederen.

Dit lied is een geweldige boodschap van hoop in een tijd vol onzekerheid rondom het coronavirus. De originele Engelse tekst werd geschreven door onder andere Keith Getty en is gebaseerd op vraag en antwoord 1 uit de Heidelbergse Catechismus: wat is uw enige troost beide in leven en sterven?

Aan de opname van het lied deden verschillende aanbiddingsleiders mee: Reni en Elisa Krijgsman, Freek van der Brugge en Liesbeth Koedoot, Ruther en Athalja Barneveld, Glenn en Joseé Witterland, Pearl Jozefzoon, Sifra en Jafeth Bekx, David van den Heuvel, Eline Bakker, Reni Kraayenoord en Kees Kraayenoord.

Luister hier naar het lied ‘Hoop in leven en in dood’.

Te gast in Backstage

Dinsdag 26 mei hoor je in het programma Backstage (tussen 14:00 en 16:00 uur) meer over dit het lied ‘Hoop in leven en in dood’. Harold ten Cate en Kees Kraayenoord zijn te gast in de studio.

Beeld: Stichting Opwekking