Het is alweer negen jaar geleden dat zangeres Rebecca st. James haar laatste album “I will praise You” uitbracht. Het is voor veel liefhebbers dan ook een aangename verrassing om haar nieuwe single “The battle is the Lord’s” voorbij te horen komen op Groot Nieuws Radio. Deze komt officieel uit op 12 juni, en later dit jaar volgen een EP en album. Hans van Vuuren sprak Rebecca St. James woensdag in Backstage over deze toch wel onverwachte terugkeer naar de muziek.

Teruggeroepen

Voor Rebecca St. James zelf kwam de terugkeer ook onverwacht tijdens een muzikaal evenement met haar twee broers Joel en Luke Smallbone, bekend van For King and Country. “Twee jaar geleden was dat. Tijdens het zingen ontmoette God mij op een heel bijzondere manier. Ik ervoer echt de Heilige Geest, en dat ik werd teruggeroepen naar de muziek.”

Toch heeft tijd niet stil gestaan. Ze is bijna tien jaar getrouwd en inmiddels in verwachting van haar derde kind. “In 2011 trouwde ik en stopte ik onofficieel met muziek maken. God heeft me nu opnieuw geroepen terwijl ik er vrede mee had dat ik gestopt was. Het voelt nu alsof ik twee baby’s krijg! Mijn zoon, en het nieuwe album.”

Dat is soms best een eng idee, vertelt ze: “Hoe ga ik dat doen met het gezin straks? Maar tegelijkertijd heeft God dit gewild. Hij riep me hiervoor, en dan hoef ik alleen hem maar te vertrouwen. Daar zing ik ook over in deze nieuwe single.”

Nieuw album en tour

Eerst wordt een EP uitgebracht met daarop zes nummers. Eind van dit jaar verwacht Rebecca st. James dat het nieuwe album “Dawn” klaar is. “Het album gaat echt over een nieuw begin, en zo voelt het ook voor mij nu. Mijn man en ik hebben een tijd van veel pijn achter de rug, ons ‘winterseizoen.’ God heeft ons daaruit gehaald en nu is het weer ‘voorjaar.’ God heeft altijd een voorjaar voor je in petto. Het is echt een aanbiddingsalbum, zoals mijn eerste album dat ook was.”

Komt er dan ook weer een tour? “Het is nog een ruw plan, maar we willen wel touren. Misschien twee keer per jaar en dan als gezin samen. Het wordt niet meer zoals vroeger, maar er komt wel iets.” En komt ze dan ook naar Nederland? “Zeker weten! Veel van mijn beste herinneringen uit de muziek liggen in Nederland. Ik voel ook zoveel liefde nu uit Nederland, misschien wel het meeste van alle landen. Nederland heeft daarom een speciaal plekje in mijn hart.”

Luister hier het hele gesprek met Rebecca St. James (in het Engels) terug:

Beeld: Facebookpagina Rebecca St. James