‘Ga zelf op zoek naar wat waar en mooi is’. Woensdag bracht Lars Gerfen een nieuwe single uit als voorproefje van een nieuw album dat deze zomer moet verschijnen. In ‘Wat waar en mooi is’ moedigt Lars je aan om je niet je laten leven door meningen. “Af en toe vergeet je om zelf kritisch na te denken en vragen te stellen. Soms heb je niet eens in de gaten dat je in een kooi zit”, vertelt hij woensdag bij Groot Nieuws Radio.

“Ik merk dat ik mezelf vaak de vraag moet stellen: wat ben ik nu eigenlijk aan het doen? En waarom doe ik wat ik doe? Dit liedje gaat erover dat je tegen jezelf mag zeggen: zorg ervoor dat je niet wordt meegesjouwd door de menigte, dat je je niet laat leven, maar dat je realiseert dat je ook zelf na moet denken over dingen. Dat je zelf keuzes moet maken en dat je het heft in eigen handen neemt.”

Het lied komt op een nieuw album dat Lars Gerfen deze zomer wil gaan uitbrengen. “Het is nog zeker niet af. Een aantal nummers zijn echt af, maar er moet ook nog wat geschreven worden zelfs. We zitten nog midden in het proces.”

Het hele gesprek met Lars Gerfen kun je hier terugluisteren.

Beeld: Ramon Mangold