“Ik heb mezelf beloofd alleen maar liedjes te delen die mij op de een of andere manier hebben geholpen. Op mijn nieuwe album heb ik geprobeerd recht te doen aan deze belofte. Doe, heb lief, loop; deze songs hebben elk gebied in mijn leven aangeraakt,” schrijft  Pat Barrett over zijn nieuwe album Act Justly, Love Mercy, Walk Humbly. De plaat is vanaf vandaag CD van de Week bij Groot Nieuws Radio.

Als onderdeel van de worshipgroep Housefires schreef songwriter Pat Barrett onder andere aan het lied Good Good Father. Hij was de eerste worshipleader die solo tekende bij het Bowyer & Bow, het label van Chris Tomlin. Act Justly, Love Mercy, Walk Humbly is zijn tweede plaat.

Een deel van de liederen gaat over de zaken van het hart, en een deel over de dingen die niet gaan zoals het zou moeten, vertelt Barrett over de plaat op zijn Facebook pagina. “Ik vond het belangrijk om beiden op het album te zetten. Het zijn liederen die ik op zondags uit volle borst zong, en op maandag zachtjes. Liederen over geloof, hoop, liefde, huwelijk, kinderen vragen, spijt, weer verder gaan en voor mij is het allemaal worship. Natuurlijk hoop ik dat je het mooi vind. Maar bovenal hoop ik dat deze liederen op welke manier dan ook, je zullen helpen zoals ze mij ook geholpen hebben.”