Samen met haar verloofde Jos Louwen zingt zangeres Eline Everdina in de christelijke rockband Battled. Eind februari kwam hun EP ‘From The Silence’ uit: een christelijke rockplaat. “We komen uit gezinnen waar rock wordt gespeeld en dachten: laten we gewoon een rocknummer schrijven. Hier ligt ons hart echt.”

“Jos en ik schreven al nummers, zo begon zelfs onze relatie”, vertelt Eline in Backstage, waar ze met elkaar te gast zijn. Allebei kennen we ze al van andere muziekgroepen. Jos speelt gitaar in de band ‘Relion’ en Eline zingt bij hiphopgroep ‘Damascus’. Dat willen ze beide wel doorzetten.

“Om alles te verduidelijken: Ik zit nog steeds in Damascus en dat blijft zo. Ik vind het leuk om te switchen tussen bands”, geeft Eline aan. “Het valt goed te combineren. Als een nummer wat zachter is, komt het bij ‘Relion’ terecht en de hardere nummers maak ik echt voor ‘Battled’.” Is lomp en hard een goede beschrijving?, vraagt Hans.  Jos: “Lomp, hard en eerlijk is wel een mooie beschrijving.”

Twee jaar geleden besloten ze een rockplaat te maken. “Het album ‘From The Silence’ is het perfecte voorbeeld dat je het uitroept maar er geen direct antwoord is.” Volgens Eline mag er ruimte zijn voor vragen in je geloofsleven. Jos vult aan: “We zingen niet alleen over hoe fijn het is om met God te leven, maar we hebben het ook over de moeilijke dingen.”

Albumcover Ezechiël

De albumcover past heel erg bij het verhaal van Ezechiël, valt Hans op. Jos vertelt dat je die uitleg ook kan verstaan in het nummer ‘Dry Bones’: “Dat verhaal wilden we schetsen.”

Eline werpt de vraag op: “Hoe heeft de vertelling van Ezechiël te maken met het leven van vandaag?”. En terwijl ze verder gaat, beantwoordt ze eigenlijk al de vraag: “We zijn zo vaak op onszelf gericht. Hoe kunnen we meer naar een ander kijken en liefde geven?”

Luister het hele gesprek in Backstage hier terug:

En beluister hier het gesprek terug in de Backstage Podcast met de volledige muziek.