Groot Nieuws Radio zendt vanaf woensdag 22 december de Top 1008 uit. Luisteraars hebben de afgelopen periode op hun favoriete christelijke liederen gestemd. De 11e editie van de Top 1008 werd feestelijk geopend met een bericht van de Amerikaanse christelijke band For King & Country.

De Top 1008 is de lijst met de beste christelijke muziek volgens luisteraars van Groot Nieuws Radio, het christelijke radiostation van Nederland. De lijst werd vandaag geopend met een bericht de band For King & Country. De band staat ook dit jaar met verschillende liederen in de Top 1008, waaronder enkele liederen die dit jaar zijn uitgebracht.

Tekst loopt door onder de video

Nederlandse muziek

Ook in deze editie hebben weer veel liederen van Nederlandse artiesten een plaats in de Top 1008 gekregen. Al jaren is er een groeiende populariteit van Nederlandstalige muziek, merkt samensteller Nando Kok. Een groeiend aantal stemmers zendt een stemlijst in met Nederlandstalige nummers. De meest gedraaide artiest van eigen bodem is Sela, dat met 31 noteringen te horen is in de komende weken. De bekende worshipleader Michael W. Smith is de internationale stem die het meest voorkomt dit jaar, zijn naam komt 26 keer langs. Zijn nieuwe nummer Sing Again komt op een bijzonder hoge 243ste plek binnen in de Top 1008.

De Top 1008 is vanaf nu elke werkdag tussen 06:00 en 19:00 uur te beluisteren op Groot Nieuws Radio. De finale van de Top 1008 is op Oudejaarsdag. De lijst (met uitzondering van de top 30) is al te bekijken: Top 1008 Editie 2021