Op de warmste dag van het jaar werd Trinity-frontman Elbert Smelt vader van een prachtige zoon: Gabriël Nathanael. Jorieke belde woendag met Elbert om hem en zijn vrouw Linda te feliciteren en te vragen wat voor vader Elbert is. “Ik ben echt een knuffelvader.”

Terwijl donderdag 25 juli weerrecords werden gebroken, werd in huize Smelt een zoon geboren. “Ik heb extra bewondering voor mijn vrouw Linda. Niet normaal, wat een oerkrachten komen daar bij los. Linda is opgegroeid in de tropen, in dit geval is dat een gelukje voor haar”, vertelt Elbert Smelt bij Groot Nieuws Radio.

Vriend van God

Waarom hebben ze gekozen voor de naam Gabriël Nathanael? De naam Nathanael is een familienaam in de familie Smelt. “Het betekent ‘van God gekregen’. Dat laatste voelden we heel erg nu, omdat Gabriël komt na 3 miskramen. Dat voelt als een extra groot wonder, als een nog groter cadeau.”

“En Gabriël vonden we een hele mooie naam, een beetje Frans én bestand tegen overal naar toe reizen en toch de naam kunnen uitspreken. Dat vind ik wel leuk als iedereen zijn naam goed kan uitspreken. De naam Gabriël betekent boodschapper, een boodschapper tussen God en mensen. Het woord gabber komt er ook vandaan, het is een Jiddisch woord en betekent ‘vriend van God’. En dat hopen we voor zijn leven natuurlijk.”

Veertig weken

Kort voor de bevalling was Elbert nog met zijn band Trinity in Amerika. “Dat was een beetje een gokje. Met 37 weken mochten we spelen op een festival, onze allereerste keer echt uitpakken en spelen in Amerika. Dat hebben we gewoon gedaan met het risico dat ik snel terug zou moeten of in het ergste geval de bevalling zou missen. Linda beviel de afgelopen twee keer rond de veertig weken.”

Papadag

De komende tijd heeft Elbert veel tijd om door te brengen met zijn gezin. “Met Trinity liggen we nu even stil. De jongens zijn op vakantie, allemaal aan ‘t kamperen. Ons eerste concert is op 12 augustus in Basel, dan moet ik weer op het podium verschijnen.”

Elbert krijgt ook een papadag. “Ik hoop dat hij lekker zijn dutjes gaat doen en dat ik dan mooie liedjes kan schrijven.”

Het hele gesprek met Elbert Smelt kun je hier terugluisteren.

Beeld: Elbert Smelt