Het zijn interessante tijden om het te hebben over leiderschap. Door de coronaregels voelen we allemaal wat beleid teweeg brengt. Er is veel wantrouwen tegenover de mensen die ons land leiden. Maar leiderschap is niet alleen iets dat in Den Haag gebeurt. We hebben er allemaal mee te maken. In Brandstof sprak Eunice Nahuis met Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking die de Global Leadership Summit organiseert over de conferentie en het belang van gevoed worden als leider.

“Ik zie heel veel leiders die altijd maar geven, geven, geven. Ze gaan over een grens, en vergeten dat God ze een plek wil geven waarin ze zelf gevoed mogen worden.” Terwijl Flach hierover vertelt breekt zijn stem van ontroering. “Ik merk dat het me raakt, omdat ik zoveel gezinnen ken, van voorgangers en zendelingen, waar de prijs te hoog is geweest. Daar gaat het leiderschap ten koste van het gezin, van het huwelijk, van trouw aan elkaar. Ik geloof niet dat God het zo bedoeld heeft. Dat is mijn passie achter de GLS. Dat we leiders iets kunnen geven waarmee we ze kunnen voeden en inspireren.”

Het team van Stichting Opwekking merkte dat de nood onder leiders in deze coronacrisis groot is. Daarom besloot te stichting om de conferentie gratis aan te bieden om zo tot zegen te kunnen zijn. Inmiddels zijn er 1500 aanmeldingen en is de conferentie opgeschaald met een tweede dag.

Het hele gesprek over leiderschap is hieronder te beluisteren. Meer informatie over de Global Leadership Summit is te vinden via de site van de conferentie.