De schrik overviel Rob Favier toen hij begin mei opnieuw een hartinfarct kreeg. Er volgde een moeilijke periode waarin hij luisteraars van Groot Nieuws Radio vroeg om mee te bidden voor rust en herstel. Reden voor Laurens van de Kraats om hem tijdens de Digitale Pinksterconferentie te verrassen met een bloemetje, en te vragen hoe het nu met hem gaat.

Rob is behalve cabaretier en liedjesschrijver ook een van de overdenkers op Groot Nieuws Radio. Zijn overdenkingen zijn iedere vrijdagochtend te horen in De Nieuwe Morgen.

Over zijn situatie vertelt hij: “Het gaat nu heel goed. Het is echt een boze droom geweest. De doktoren weten niet zo goed wat ze met me aan moeten. Ik leef heel gezond, ik pas niet binnen het plaatje. Nu gaan ze verder testen, en mijn hartslag monitoren om te kijken wat de beste manier is om dit in de toekomst misschien te voorkomen.”

“In zulke situaties word je teruggeworpen op je bestaanszekerheid. Dat is niet mijn ziektekostenverzekering, maar mijn geloof. Dat de Here God mijn leven in Zijn hand houdt, en dat ik daar veilig ben.” De vele mails, kaartjes en gebeden van luisteraars heeft Rob als een warm bad ervaren, en hij greep dan ook de kans om iedereen tijdens dit verrassingsbezoek te bedanken.

Kijk hier het bezoek aan Rob Favier terug: