De Week van de Psychiatrie is maandag van start gegaan. Met het thema ‘Zichtbaar’ worden mensen uitgedaagd om open te zijn over psychische problemen en stoornissen. Er leeft nog veel schaamte om daar over te praten. Ook de website IkZoekGod.nl doet mee met de week. “We merken dat er binnen de christelijke wereld te weinig zichtbaarheid gegeven wordt aan dit onderwerp”, vertelt Jannine van der Pol van de website bij Groot Nieuws Radio.

“Het is niet zo dat we even bidden en het zal genezen. Natuurlijk: God kan genezen, maar het gaat dieper en verder. Ik geloof dat als je een relatie hebt met God, dat je ook bewust om gaat kijken naar je medemens. Dat je in de supermarkt kijkt: wat speelt er bij iemand? Dat je zelf zichtbaar bent, dat mensen bij jou hun verhaal kwijt kunnen. En dat jij bereid bent om eventueel samen met die persoon hulp te zoeken. Dan geloof ik dat we als christenen echt iets te bieden hebben.”

Jaarlijks krijgt de website IkZoekGod.nl 500 hulpvragen per jaar binnen. “Door de anonimiteit van het internet zijn mensen bereid om hun verhaal te delen. Als ze eenmaal online met ons in gesprek zijn, gaan we natuurlijk met ze de juiste hulp zoeken.” Deze week publiceert IkZoekGod.nl blogposts en filmpjes over dit thema.

Het hele gesprek met Jannine van der Pol kun je hier terugluisteren.

Beeld: Unsplash