Het muziekprogramma Backstage is jarig! Al tien jaar lang staat tussen 14.00 en 16.00 uur Groot Nieuws Radio helemaal in het teken van muziek met Hans van Vuuren. Om dit jubileum te vieren komt er op 24 november een feestelijke uitzending. In een speciale podcast blikt Hans samen met Nando Kok terug op 10 jaar Backstage.

In de podcast van een uur nemen Nando en Hans je mee de geschiedenis van het programma, mooie gesprekken en opvallende momenten. Zo vertelt Hans meer over het bijzondere contact met muzikanten als Kinga Bán en Elly & Rikkert. Want wist je dat Hans als tiener meezong in het koor dat te horen is op de CD’s van Elly en Rikkert?

Connectie

Het allerbelangrijkste aan Backstage is volgens Hans de liefde voor muziek. “Die liefde is er in allerlei soorten en maten, voor oude en nieuwe muziek. Als we het over het genieten van muziek hebben, dan hebben we een uitzending van Backstage.” De gesprekken in Backstage komen vaak ook als vanzelf, legt hij uit. Door muzikanten langere tijd te volgen heeft Hans inmiddels een hoop kennis én vragen. “Tijdens zo’n gesprek zweven de vragen als puzzelstukjes in de lucht. Die stukjes vallen een voor een op hun plaats. Op het moment dat je op zoek gaat naar iemands muzikale passie, ontmoet je elkaar daar en maak je connectie. Als je die connectie hebt gaat een gesprek vanzelf.”

Ook praten Hans en Nando door de grote waarde de christelijke popmuziek in Hans’ ogen heeft, in het bijzonder ten opzichte van alle populaire worshipmuziek. Tussendoor komen vragen aan bod als ‘Wat was het beste concert waar je ooit bij was?’ en ‘Wie is tot op de dag van vandaag de grote ontbrekende gast in Backstage?’

Muzikale held

Een Backstage podcast is natuurlijk niet compleet zonder muziek: een live-uitvoering van Een Huis Om In Te Schuilen van Elly & Rikkert tijdens Backstage Live en het nummer Time van “een van de beste gitaristen ter wereld” aldus Hans: Phil Keaggy. “Ik ben al 25 jaar muziekjournalist. Sommigen mensen waren er al toen ik me als 13-jarige geroepen voelde om dit te gaan doen. Ik heb enorme waardering voor muzikanten die muzikant zijn voor het leven. Er zijn muzikanten die na 2 tours er mee ophouden. Maar als je dat 300 keer doet ben je een held.”

Luister de Backstage jubileumpodcast