Als je in de week van maandag 29 juli naar Groot Nieuws Radio luistert, dan hoor je een bekende stem van televisie en radio. Ben Ketting (58) presenteert een week lang Zomerradio in de ochtend. Hij gaat terug naar zijn eerste liefde: de radio.

“Radio is mijn eerste liefde. Want ik kom bij de NCRV vandaan, daar werkte ik bij Gospelrock. Dat programma kennen mensen misschien nog wel met Henk Mouwe en Ad Everaars. En ik zat in de redactie van nog een ander radioprogramma”, vertelt Ben Ketting.

Bij de EO heeft Ben vervolgens jarenlang televisieprogramma’s gemaakt. Voor de schermen als presentator van onder andere Prinsen & Prinsessen en BlinQ, maar ook achter de schermen als regisseur van De Verandering en Geloof en een Hoop Liefde.

Gezellige zender

Ben Ketting luistert sinds een paar jaar regelmatig naar Groot Nieuws Radio. “Als je tv maakt, dan ben je de hele dag druk met beeld en geluid, met editten, dan luister je daarna niet veel meer. En ik had ook geen radio thuis. Toen heb ik een paar jaar geleden een app gedownload en heb ik Groot Nieuws Radio ontdekt. Zo ontdekte ik ook wat voor muziek er in Nederland wordt gemaakt.”

“Groot Nieuws Radio is een heel gezellige zender, dat meen ik echt”, vertelt Ben. “Ooit heb ik een interview gedaan, nog in de oude studio van Groot Nieuws Radio, maar daarna ben ik de zender kwijtgeraakt. Nu heb ik het weer ontdekt en vind ik het leuk om te luisteren.”

Zeggus

Van maandag 29 juli t/m vrijdag 2 augustus is Ben Ketting dagelijks ‘s ochtends tussen 07:00 en 12:00 uur te horen bij Groot Nieuws Radio.  “We gaan naar veel muziek luisteren we gaan quizzen. En je krijgt gewoon Ben, niets meer en niets minder. Recht voor z’n raap, eerlijk en ik spreek ook geen tale Kanaäns. Ik stel eerlijk mijn vragen en probeer clichés te vermijden.”

Ochtendradio betekent ook voor Ben vroeg opstaan. Zijn wekker staat op half 6. Maar gelukkig heeft hij daar ervaring mee uit zijn tijd bij Zeggus Radio op de zaterdagochtend van Radio 5. “Toen moest ik er ook vroeg uit. Dan scheurde ik met een noodgang over de weg, gelukkig waren er geen files. Maar als ik er ga zitten in de studio, dan ga ik los!”

Eunice Nahuis sprak donderdagmiddag met Ben Ketting in Zomerradio. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Ben Ketting