Tijdens de Vriendenweek komen er een heleboel bijzondere gasten langs. Een van hen is Joop Gankema. Joop is de voorzitter van het bestuur van Groot Nieuws Radio. Als directeur van stichting Opwekking had hij al snel na de oprichting – 15 jaar geleden – met ons radiostation te maken. Toen hij stopte bij Opwekking, kreeg hij van God een nieuwe roeping. In Bij Jorieke praat hij er uitgebreid over met Annemarie.

Dankbaar

Vlak na zijn bekering kreeg Joop al het verlangen om veel mensen te bereiken met de boodschap van het evangelie: “In wat we nu in de wereld om ons heen zien, is een boodschap van hoop zo belangrijk en nodig. Als ik zie wat Groot Nieuws Radio nu landelijk betekent, en het effect dat het ook bij mensen om mij heen heeft, dan ben ik zo dankbaar.”

Na elk bezoek aan Groot Nieuws Radio, loopt Joop met een grote glimlach op zijn gezicht weg: “Omdat ik een team zie dat niet alleen gepassioneerd is om die boodschap over de bühne te krijgen, maar dat ook zo gepassioneerd is om het leven met Jezus te delen. Dat raakt me.”

Krachtig medium

De radio kent geen grenzen. In elke huiskamer kan het binnenkomen. Dat maakt het een heel krachtig medium. En volgens Joop is dat precies wat het evangelie nodig heeft: “Ik geloof dat het evangelie juist die grenzen niet moet hebben. Het moet overal terecht kunnen komen.”

Toen Joop directeur werd van Opwekking, ervoer hij direct een hele duidelijke roeping. Bij het voorzitterschap van Groot Nieuws Radio ging dat heel anders. Benieuwd hoe dat ging? Je ziet het in het fragment hieronder: