Het programma Bij Jorieke keert vanaf dinsdag 14 april weer terug bij Groot Nieuws Radio. Jorieke Eijlers was een aantal maanden niet te horen op de radio vanwege zwangerschapsverlof. Samen met Thijs Noorlandt zal ze na het Paasweekend weer uitzendingen gaan maken waarin verbinding, diepgang en plezier de uitgangspunten zijn.

Bij Jorieke is in het nieuwe seizoen drie dagen per week te horen: op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10:00 en 12:00 uur. Op maandag presenteert Eunice Nahuis op datzelfde tijdstip het programma Brandstof.

Achter de schermen is hard gewerkt aan het nieuwe seizoen van Bij Jorieke. “Het is bijzonder om in deze tijd weer het programma te gaan maken”, vertelt redacteur Thijs Noorlandt. “We zoeken naar zingeving en onderwerpen waar we nu met z’n allen echt mee vooruit kunnen. Maar laten we ook niet vergeten ruimte te maken voor ontspanning en plezier, want ook dat hoort bij het leven.”

In het nieuwe rubriek ‘klein leed’ bespreken Jorieke en Thijs dingen waar we in deze periode allemaal last van hebben, maar waarvan je eigenlijk voelt dat het niet gepast is om over te klagen. “Wat ons betreft mag dat kleine leed er gewoon zijn, tenminste elke dag wel even!”

“We zijn heel erg blij dat Jorieke weer terug is in de programmering bij Groot Nieuws Radio”, vertelt directeur Wilfred Hardeman. “We hebben haar niet alleen op de radio, maar ook op de redactie gemist. Daarnaast een groot compliment aan Eunice hoe ze afgelopen tijd Brandstof heeft gepresenteerd. We zijn blij dat we haar een vaste plek in de programmering kunnen bieden.”