David Sies is vanaf deze week de nieuwe overdenker op de woensdagochtend tijdens De Nieuwe Morgen. Hij is voorganger van een baptistengemeente in Harderwijk en oplettende luisteraars zullen zijn naam herkennen, want David was al vaker het horen op Groot Nieuws Radio.  

In De Nieuwe Morgen sprak Annemarie met David om wat meer van hem te weten te komen. Want wie is de man die vanaf nu op woensdagochtend je aan het denken wil zetten met een korte preek? Eigenlijk was David van plan om docent geschiedenis te worden, maar na de opleiding wat hij nog niet toe aan een plek voor de klas, vertelt hij. Juist toen kwam de opleiding theologie op zijn pad. “Dat leek me bere-interessant. Tijdens mijn stage in het tweede jaar mocht ik voor het eerst preken en in een gemeente bezig. Dat vond ik prachtig. In de loop van de jaren is toen echt het verlangen ontstaan om in de kerk aan de slag te gaan.”

David deelt ook vast een stukje van zijn geloofsleven. “Ik ben best een twijfelaar en een worstelaar. Ik vind het fascinerend dat ik nooit loskom van Jezus. Ik heb heel wat geworsteld en bevraagd, en nu nog. Hij is de vastigheid in mijn leven. Zelfs in de diepste diepte is Hij confronterend aanwezig in mijn leven. Vanuit daar begin je weer op te bouwen en komt de zekerheid weer terug. Hij is het fundament in mijn geloofsleven.”

Al eerder was David te horen met overdenkingen op Groot Nieuws Radio, onder andere over Psalm 16, wat de lievelingspsalm van David is. De komende tijd neemt David luisteraars mee in het boek Exodus.

Luister het kennismakingsgesprek hieronder terug.