Groot Nieuws Radio zendt zaterdag 9 november live uit vanaf de Open Doors-dag in de Jaarbeurs in Utrecht. Maurits Reijnoudt en Ben Ketting presenteren tussen 10:00 en 16:00 uur een speciale uitzending waarin ze verschillende sprekers interviewen. Ook wordt er regelmatig geschakeld met het hoofdpodium.

Hoop

Maurits en Ben spreken onder andere met de Libanese zangeres Carla Chamoun. Ze is in Nederland om een optreden te geven tijdens de Open Doors Dag. Haar talent zet ze in om van Gods liefde te getuigen en om mensen hoop te geven. “In Libanon, Syrië en Irak zijn veel jongeren opgegroeid met oorlog en geweld. Als zij me vertellen dat ze daardoor twijfelen aan God, voel ik me machteloos. Ik bid dat Gods hoop doorklinkt in mijn muziek”, vertelt ze op de website van Open Doors.

Irak

Ook is er aandacht voor het verhaal van Daniël, een jonge priester uit Irak. Hij moest vluchten voor terreurgroep IS en deed veel kinderwerk in vluchtelingenkampen. Zijn missie is om kinderen een hoopvolle toekomst te bieden in hun land. Dat is vaak ingewikkeld, omdat hun ouders vaak de hoop zijn verloren.

Actie

Bezoekers kunnen in de Jaarbeurs in Utrecht zien hoe er live radio gemaakt wordt. Ook is Groot Nieuws Radio aanwezig met een stand waar bezoekers mee kunnen doen aan een leuke actie. Luisteraars thuis kunnen de hele dag inschakelen via de site, app, DAB+ of interactieve tv om mee te luisteren.

Beeld: Open Doors