Vanaf 1 juli stapt Groot Nieuws Radio over naar een nieuwe partij die de radio-uitzendingen via internet verzorgt. Dat kan gevolgen hebben voor jou als luisteraar als je via TuneIn, de App of internetradio luistert. Voor zover mogelijk is er vooraf gevraagd aan internetradio-aanbieders en partijen die ons signaal doorgeven ook over te schakelen. Dat gebeurde niet in alle gevallen.

Afgelopen woensdag werd de wijziging doorgevoerd voor het Nonstop kanaal van Groot Nieuws Radio, inmiddels zijn alle vier de kanalen, Groot Nieuws Radio, Groot Nieuws Radio Nonstop, Groot Nieuws Radio Blijde Klanken en Seven FM, ook om. In sommige gevallen merkten luisteraars daardoor dat de stream niet meer werkte. Gelukkig is het in veel gevallen op te lossen, vanaf vandaag kan je zelf al overschakelen naar de nieuwe streams van Groot Nieuws Radio.

DAB+, interactieve TV en website
Voor DAB+, interactieve TV en luisteren via de website van Groot Nieuw Radio verandert er niets, hiervoor hoef je geen aanpassingen te doen.

Groot Nieuws Radio App
Download en installeer de nieuwe app. Als je dat gedaan hebt zit je goed, deed je dat nog niet, dan heb je nog tot 30 juni de tijd dat te doen. Je herkent de app aan het nieuwe themakanaal Groot Nieuws Blijde Klanken. Er staan nu vier kanalen om naar te luisteren in de app. Download de gratis app voor iOS of Android via de winkels van beide aanbieders.

TuneIn
Heb je de TuneIn app, zoek dan via het vergrootglas naar Groot Nieuws Radio en selecteer die. Wat ook kan is de TuneIn app verwijderen en die daarna opnieuw installeren.

Internetradio
Via onderstaande links kan je de instellingen op je internetradio aanpassen:

  • Groot Nieuws Radio (MP3, 128 kbps): [https] [http]
  • Groot Nieuws Radio (AAC, 64 kbps): [https] [http]
  • Groot Nieuws Radio Nonstop (MP3, 128 kbps): [https] [http]
  • Groot Nieuws Radio Nonstop (AAC, 128 kbps): [https] [http]
  • Groot Nieuws Radio Blijde Klanken (MP3, 128 kbps): [https] [http]
  • Groot Nieuws Radio Blijde Klanken (AAC, 128 kbps): [https] [http]
  • Seven FM (MP3, 128 kbps): [https] [http]
  • Seven FM (AAC, 128 kbps): [https] [http]

Sommige internetradio’s laten niet toe dat er aanpassingen worden gemaakt, geef in dat geval door via dit formulier welk merk en model internetradio er in gebruik is. Voor zover mogelijk proberen wij dan een oplossing te vinden.

Op onze website kun je deze informatie altijd vinden. Werkt het ondanks toch nog niet, dan is er contact met ons op te nemen via dit formulier.