Laurens van de Kraats wordt de nieuwe presentator van De Dag Van Vandaag. Vanaf maandag 4 april wordt hij de vaste stem tussen 16.00 en 19.00 uur. Dat maakte Laurens vandaag bekend in het programma Laurens’ Lunchroom, nu nog zijn vaste stek tussen 12.00 en 14.00 uur.

“Het is voor mij echt een jongensdroom om elke dag mijn passie voor God, muziek en radio te mogen combineren,” aldus Laurens. “Dat ik dat straks elke dag zelfs drie in plaats van twee uur lang mag doen, daar ben ik super dankbaar voor. Ik heb er mega veel zin in! Een nieuw programma, een nieuwe uitdaging, en wat mij betreft stiekem ook het allerleukste moment van de dag om radio te maken. Er gebeurt dan zoveel: van druk aan het werk, naar onderweg naar huis, en in de keuken. Ik kan niet wachten om op dat tijdstip je vriend van de radio te worden.”

De Dag Van Vandaag

In De Dag Van Vandaag neemt Laurens met luisteraars de dag door. Het wordt – zoals je van De Dag van Vandaag gewend bent- een programma met duidelijk aandacht voor het nieuws van de dag, maar ook veel muziek. Net als in Laurens’ huidige programma Laurens’ Lunchroom vormt interactie met de luisteraar een belangrijk onderdeel van de uitzending. “Ik ga graag in gesprek met jou als luistaar. Hoe was jouw dag? En welke muziek wil jij horen?”

Laurens neemt de presentatie van De Dag Van Vandaag over van Marien Korterink, die vorige maand afscheid nam. Wie het programma dat nu nog Laurens’ Lunchroom heet gaat presenteren wordt later bekend gemaakt, evenals de nieuwe naam. Laurens presenteerde het lunchprogramma sinds 2019.

Luister hieronder de bekendmaking terug: