Op dinsdag 6 december start in het programma De Dag Van Vandaag iets nieuws: de Doorgeefbijbel. Een kistje met daarin een Schrijfbijbel en een telefoon sturen we het land in. Elke dag wordt de Bijbel wordt doorgegeven aan iemand anders door de persoon die ‘m op dat moment in bezit heeft. Degene die de Bijbel ontvangt, mag in de Bijbel een tekst onderstrepen die hem/haar aanspreekt.

In de uitzending van De Dag Van Vandaag belt presentator Lukas rond de klok van 18:30 naar de telefoon die in het kistje zit. De persoon die de Bijbel op dat moment heeft mag vervolgens de tekst die hij of zij heeft onderstreept toelichten. Na de uitzending wordt het kistje met daarin de Bijbel doorgegeven aan iemand anders. Elke dag horen we dus een nieuw verhaal over een tekst uit de Bijbel, van heel veel verschillende mensen.

Eerste Doorgeefbijbel

De Bijbel gaat als eerste naar Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP in de Tweede Kamer. Hij vertelt in de uitzending welke tekst uit de Bijbel hem aanspreekt. Daarna mag hij de Bijbel doorgeven aan iemand anders. Wellicht de premier, een minister of een andere politicus? Of een onbekende christen, een trouwe Groot Nieuws Radio-luisteraar of …? We gaan het zien waar de Bijbel naar toe gaat, iedereen kan ‘m ontvangen!

Overdenking

Nu denk je misschien, op dat tijdstip wordt toch de overdenking van Wilma Veen uitgezonden? Jazeker, en die verdwijnt ook beslist niet maar wordt iets eerder uitgezonden tijdens De Dag Van Vandaag. Voortaan hoor je haar overdenking tussen 18:15 en 18:30.