Misschien heb jij ‘m ook wel op de mat gevonden: onze kerstkaart! Jaarlijks versturen we naar veel luisteraars een mooie kaart. Dit jaar is ‘Immanuel, God is met ons’ het thema dat centraal staat op de kaart. Verschillende collega’s vertellen daar iets over, zo ook presentator Hans van Vuuren.

Eigenlijk vind ik ‘God Met Ons’ best een ingewikkeld begrip. Ik geloof dat God met ons is, maar de realiteit is dat ik dat niet élke dag per se zo ervaar. Regelmatig doe ik ook gewoon mijn werk zonder dat ik me ‘geestelijk’ voel. Ik vind het juist op die momenten heel bijzonder om reacties van luisteraars te krijgen en hen te ontmoeten. Dan hoor ik dat God tot hen spreekt door de radio heen.

God zorgt voor de rest

Het lied ‘He’ll Take Care Of The Rest’ zegt eigenlijk wel hoe ik het zie. We kunnen helemaal uitdenken hoe het moet, maar vaak gaan dingen ook hélemaal anders.

Voor mij staat een van de kernbeloftes van Jezus uit de Bijbel in Zijn slotwoorden uit Mattheüs, vlak voor Hij naar de hemel gaat. Hij geeft ons een opdracht (het goede nieuws verkondigen) en voegt daaraan toe: ‘Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld’.

Ik denk dat Keith Green dat mooi verwoordt: ‘Wij gaan met die opdracht aan de slag en God (die bij ons is) zorgt voor de rest’. Met dat in het achterhoofd, vind ik het steeds weer mooi als luisteraars ons vertellen dat God door bijvoorbeeld een lied of een interview tot hen gesproken heeft. Dat is voor mij onderdeel van ‘the rest’.

Heb jij de kaart niet ontvangen maar zou je dat wel graag willen? Neem dan even contact met ons op via algemeen@grootnieuwsradio.nl of het contactformulier.