Vakantie! Even niets moeten.. Tegelijk merk je dat je relatie wel wat aandacht kan gebruiken. Hoe pak je dat aan? Relatiecoach Cocky Drost vertelt dat aandacht voor je relatie tijdens de vakantie echt geen ‘moeten’ hoeft te zijn.

Allemaal kunnen we wel een vakantie gebruiken. “Vroeger was thuiskomen een moment dat je even tot rust kon komen”, vertelt Cocky in De Nieuwe Morgen. “Nu is het thuis zijn ergens verbonden aan werk. Ik denk dat vakantie nu meer dan eerder een moment is om echt even niets te moeten.”

En dat niets-moeten kan fijn zijn om samen te doen: even wandelen, een wijntje drinken, een boek lezen, zonder dat er gelijk stevige gesprekken gevoerd moeten worden. “Een vakantie kan ook een louterende tijd zijn om weer even te merken: wat hebben we het eigenlijk goed samen, als we niet onder spanning staan.”

Dat wil niet zeggen dat je belangrijke dingen onbesproken moet laten. “Als er iets speelt, mag je dat aankaarten. Maar in plaats van te zeggen: dit moet vandaag opgelost worden, kan je ook zeggen: dit speelt en we zijn er samen verantwoordelijk voor. Zoals een patroon waar je in bent gerold de afgelopen maanden.”

Beluister het hele gesprek met Cocky Drost: