Hoe is het om single te zijn? Kun je gelukkig single zijn én verlangen naar een relatie? Bij Jorieke stond woensdag helemaal in het teken van deze worsteling. Paulien Vervoorn schreef er onlangs een column in het Nederlands Dagblad en reageert bij Groot Nieuws Radio. “Er zijn dagen dat ik het wel lastig vind om single te zijn. Als ik er dan mee geconfronteerd wordt, is dat pijnlijk.”

Pauliens column (ook te lezen op haar site) maakte veel tongen los op sociale media. Ze kreeg bemoedigende reacties binnen van mensen die het stoer vonden dat ze haar verhaal delen, maar ook persoonlijke reacties van mensen die zich herkenden in het verhaal van Paulien.

Fantastisch

Ze moet vaak vertellen dat ze niet getrouwd is, ook niet gescheiden en dat ze ook geen vriend heeft. Hoe gaat ze daar mee om? “Ik sta niet elke dag op met het idee dat het fantastisch is om single”, vertelt Paulien in Bij Jorieke. “Maar op andere momenten moet ik erom lachen, afhankelijk van hoe ik me voel en wie de ander is.” Volgens Paulien is de onuitgesproken boodschap dat ze niet aan de norm voldoet. “Ik wil niet net doen alsof alleen anderen dit doen, ik doe het waarschijnlijk zelf ook als ik aan iemand van zeventig vraag of die persoon kleinkinderen heeft.”

Paulus

“In de Bijbel kom je heel wat singles tegen, ik preekt er een keer over in een gemeente over 1 Korintiërs 7. Paulus gebruikt een heel andere norm, hij zegt: als je getrouwd bent, houden zo. Ben je gescheiden, hou het zo. Ben je single, hou het zo. Het gaat om je relatie met de Heer. Paulus schrijft er heel positief over. (…) Het gaat er uiteindelijk om dat hoe je situatie ook is, dat Jezus het middelpunt is. Dat geeft houvast door alle situaties heen.”

Het hele gesprek met Paulien Vervoorn kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Paulien Vervoorn