Henk en Ruth Stoorvogel hebben allebei een druk bestaan. Hij is voorganger, schrijver en betrokken bij de 4e Musketier. Zij is gemeenteraadslid en mede-oprichter van vrouwenbeweging Puur 2. Samen schreven ze het boek ‘Samen is’ om elkaar als echtpaar beter te leren kennen. Donderdag vertelden Henk en Ruth in Bij Jorieke over hun eigen huwelijk en hoe ze op een goede manier balans bewaken.

Elke dag stelt het boek een vraag. “Ook als je niet zo’n schrijver bent, kan je elke week een paar minuten pakken met het boek en de vragen beantwoorden. Het is best lekker om het eerst aan het papier toe te vertrouwen in plaats van dat je recht tegenover elkaar zit en het meteen moet zeggen. Het zijn echt vragen over wat jij van de ander vindt. In de verkeringstijd zeg je dat nog wel eens tegen elkaar, maar daarna ren je in het rad van het leven door. Toch is het heel mooi om te zeggen wat je waardeert in de ander. Je pakt allebei je momentje in een paar minuten.”

“Als je dit een jaar lang doet, investeer je in iets wat voor het leven is. Het is als een fotoboek, alleen heb je dan dingen die je hebt opgeschreven die bijvoorbeeld je kinderen later kunnen lezen en kunnen denken: zo gingen pa en ma vroeger met elkaar om.”

Het hele gesprek met Henk en Ruth Stoorvogel kun je hier terugluisteren. Het boek kun je bestellen op Kameel.nl.