Zonder partner je kinderen opvoeden, herstel zoeken voor gebrokenheid, een goed beeld van God willen meegeven en verschillende ouderrollen op je nemen: vanuit eigen ervaring weet Thirsa Lauf wat er komt kijken bij alleenstaand ouder zijn. In Bij Jorieke deelt ze door welke heftige processen ze heen moest, in de hoop ook andere alleenstaande ouders te helpen.

Nadat haar echtgenoot terugviel in een dubbelleven waarin van verslaving en overspel, kwam het huwelijk van Thirsa ten einde. Drie weken na de geboorte van haar tweede kind vertelde haar man wat er allemaal speelde. “Voor mijn kinderen hoopte ik nog een tijd dat het goed zou komen, maar zelf was ik er emotioneel klaar mee na een tijd. Ik geloof dat God alles kan. Maar als iemand besluit weg te gaan, kun je niet veel doen. Het heeft voor mijzelf een jaar geduurd voordat ik het kon accepteren. Toen heb ik de stap moeten maken en uitgesproken dat ik accepteerde dat het gebeurd was. Ik verwachte daarna depressief te worden, maar dat gebeurde niet. Ik kon door deze acceptatie verder met mijn leven en herstel.”

In Bij Jorieke vertelt Thirsa over de lessen die ze leerde en verwerkte in haar boek ‘De Extra Mijl’, over samen met God de weg van alleenstaand ouderschap bewandelen.

Beeld: boekcover