Laurie van Dam gelooft in God én valt op vrouwen. Een combinatie die soms niet past in haar hoofd. Daarom is ze op zoek gegaan naar hoe andere christelijke vrouwen dit beleven. Ze maakte hierover de podcast ‘Twee vrouwen op één kussen’. In Brandstof vertelt ze over haar zoektocht naar het accepteren van haar gevoelens.

Toen Laurie tot de conclusie kwam dat ze op vrouwen viel, zette dat haar wereld op de kop. “Ik zag dromen wegvallen, zoals het hebben van een gezin, kinderen. Ik vond dat heel lastig. Als ik een keuze had gehad, had was ik liever niet lesbisch geweest. Ik moest ook een soort van rouwen om dingen die er nu niet voor me zijn. Ik ben nu 31 en had het mezelf anders voorgesteld.”

Toekomst

In de zoektocht van Laurie duurde het jaren voor ze uit de kast kwam. “Op mijn 29e durfde ik voor mezelf te zeggen: ik val op vrouwen. Dat komt ook omdat ik het zelf niet wilde. Al eerder wist ik dat ik gevoelens voor vrouwen kon hebben, maar dacht ik dat ik biseksueel was. Dat was ergens ook fijn, want dan heeft het een plek maar hoefde ik er niet zoveel mee te doen. Want ik zag echt geen toekomst als lesbienne.”

Nog steeds vindt Laurie het lastig hoe haar geloof en geaardheid samen gaan. In het gesprek met Eunice praat ze over deze zoektocht, de gesprekken die ze met andere lesbische vrouwen voerde en hoe ze God daarin betrekt.

Beeld: eigen foto