Hertrouwen na overlijden en scheiding  is niet altijd even makkelijk. Een tweede huwelijk mét kinderen is nog veel uitdagender. Hoe werkt het? En hoe zorg je dat het gaat werken? Daarover gaat de nieuwe podcastserie over samengestelde gezinnen van Groot Nieuws Radio en Pro Life Zorgverzekeringen. Maurits Reijnoudt gaat in gesprek met verschillende experts die je helpen om van het tweede huwelijk een succes te maken.

Aflevering 1: Aandacht voor het samengeselde gezin

Erik-Jan Verbruggen (psychosociaal hulpverlener en mediator De Vluchtheuvel) en Jos Leijenhorst (directeur Pro Life) vertellen waarom het zo belangrijk is dat er aandacht is voor het samengestelde gezin. Erik-Jan deed onderzoek naar samengestelde gezinnen. En schreef er een boekje over met handige tips. Jos komt zelf uit een samengesteld gezin.

Luister hier de eerste aflevering.

Aflevering 2: Investeren in een nieuwe toekomst

Petra van Bodegraven (relatietherapeut) en Jeanine Geijtenbeek (familiemediator en geestelijk begeleider) bespreken de emoties die een rol kunnen spelen bij het samenvoegen tot één gezin. Hoe ga je in je nieuwe gezin om met gevoelens van rouw, gemis en schuld? En hoe ga je om met de verschillen, gewoontes en opvoeding?

Luister hier aflevering 2.

Aflevering 3: Vallen en opstaan en opnieuw beginnen

Pauline Schonewille (familieadviseur en familiemediator) en Wim Houtman vertellen over hun ervaringen met een samengesteld gezin. Pauline trouwde een man met een kind er schreef er 2 boekjes over. Wim heeft net een nieuwe relatie. Samen bespreken ze de 7 fases die ieder samengesteld gezin meemaakt.

De derde aflevering kun je hier luisteren.

Luisteren via je podcast-app

Deze podcastserie is ook te volgen via het algemene podcastkanaal van Groot Nieuws Radio. Luister via Apple Podcasts, Spotify of Soundcloud.

Beeld: Unsplash